Saturday, 12 January 2013

Am I the only one who is going to watch?
2012-12-31Har 2012 varit bra?
2012 har varit det bästa åter på många år. Har tillbringat hela året med kompisar, varit ute på en massa bus, har tillbringat en heldel tid i skogen på jakt med pappa och hundarna. Som sagt va, det har varit ett helt perfekt år!

Höll du några av dina nyårs löften?
Ja, i ungefär 1,5 månad. Hade ju såklart "sluta äta godis" som nyårs löfte som jag har haft nu i ungefär 3 år. Nu har jag beslutat att jag inte ska ha några nyårs löften, utan bara ta dagen som det kommer och leva den fullt ut!

Tror du 2013 kommer bli lika bra?
Ja det tror jag. Eller det kommer att bli det! Det kommer att det bästa och spännande året som tonåring! Några anledningar till det är ju självklart att jag fyller 15 år i Juli, och därmed blir byxmyndig. Jag får ta mitt a-traktor kort som jag har längtat efter sjukt länge nu! Och jag börjar 9:an.
Men 2013 kommer även att ha en massa motgångar och saker som är mindre roligt att erbjuda! Efter sommaren är slut så flyttar min bästa vän Rebeckah till Strömsund och börjar skola där. Men som tur är det ju bara 5 mil härifrån men är fortfarande jätte tråkigt att inte kunna träffa henne när man vill! 


Har du förlorat någon kompis detta år?
Jag har förlorat en person detta år. Men han dog av ålder och det är bättre att dom bara somnar in än att dom får lida av någon svår botad sjukdom och istället ha jätte ont! Men samtidigt har jag fått en massa nya vänner som man aldrig hade trott att jag skulle känna. Vissa har jag kommit väldigt nära och har daglig kontakt med samtidigt som jag bara träffar vissa någon gång i månaden. Men varje sekund med dom är värd en miljon! ♥

Vad spenderade du mest pengar på?
Detta år har jag spenderat mest pengar på skönhetsprodukter. Men har även spenderat en hel del pengar på nöjen. 


Finns det någonting du ångrar med 2012?
Ångrar och ångrar. Visst ångrar man väl en massa saker som har hänt under året men man lär sej av sina misstag. 


 Blev du kär i år?
Ja, och dumt nog i fel person..


De bästa nya människorna du träffade?
Rebeckah är definitivt den bästa personen jag har träffat under året. Vi träffades den  fredag den 27 januari. Våra pappor har känt varandra sedan barnsben och varför skulle inte vi också göra det då? Men trots att vi bara har känns varandra i ett år så känns det om om vi har känt varandra hela livet!
Och är givetvis väldigt glad över att jag har träffat alla andra personer också. Speciellt Eric som jag träffade i somras.


Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Har gjort en massa saker som jag aldrig gjort förut. 


Dog någon som stod dig nära?
Mats, som stod våran familj väldigt nära dog tragiskt nog den 12 december. Minns dagen som om den vore igår. Jag ringde till mamma och frågade om hon hade ett usb-minne som jag kunde få låna för att jag behövde det på skolan. Och så talar hon om att Mats har dött. Jag brast i gråt ett antal gånger på skolan och även hemma när tankarna flög omkring. Men värre blev det på begravningen! Det kan ha varit det värsta och jobbigaste jag har varit med om! Orkade inte ens fara och hälsa på Eric en sväng i Dorotea som jag hade lovat. Så jobbigt var det att ta farväl av honom. R.I.P Mats ♥


Vilka länder besökte du?
Har ju självklart besökt Sverige! Men har även tillbringat en vecka i Budapest, Ungerns huvudstad.


Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Ett a-traktor kort så att det blir lättare att hälsa på sina kompisar runt om i sverige!


Vad var din största framgång 2012?
Jag har blivit mer självsäker i mej själv. Jag har fått bättre självförtroende och har blivit väldigt ärlig.


Fick du sparken under 2012?
Jag har inte haft något jobb, så, nej. 


Största misstaget?
Jag har dömt personer på förhand, långt innan jag har haft chansen att träffa dom. 


Har du varit sjuk eller skadat dig?
I början eller i slutet på April så fick jag åka in på akuten i Östersund för att jag hade riktigt ont i ryggen och hade även sjukt hög feber som låg på omkring 40 grader. Fick ligga inlagd på barnavdelningen i ungefär en vecka, vilket blev ett strålande påsklov för min del! Kunde knappt köra skoter för så fort det blev ett större gupp så fick jag sjukt ont i ryggen igen.. 
Jag har legat hemma med körtelfeber, även kallat puss sjukan. Sådan mamma sådan dotter? Ja, de var det jag tänkte jag när jag fick höra det! För nar mamma nyss hade träffat pappa så åkte hon också på körtelfeber och pappa drog ner till Cypern med sina kompisar. Men den oturen hade inte jag, jag hade en pojkvän som fanns där för mej och tog hand om mej. Jag kunde inte svälja och prata var även väldigt svårt med tanke på att min hals var lika svullen som en nöt allergiker när dom ätit nötter. Och som några av er säkert redan vet så kan körtelfeber sitta i i ett halvår. Så i ett halvår så gjorde jag i princip ingenting! Det var knappt så att jag kunde gå på Hoting marknaden som är i princip sommarens största händelse här.. 
Och så har jag legat hemma med halsfluss. Men tur som jag har så har jag bara haft det en gång detta år medan min lillebror har haft det 3 eller 4 gånger bara under ett år. Men blev ju såklart penicillin i 12 dagar eller vad det var.
Men annars så har det bara varit vanliga förkylningar och lite feber som har inträffat runt älg jakten och så. 


Gjorde någonting dig riktigt glad?
Alla mina fina vänner som har stöttat mej till 1000 under detta år! ♥


Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Jag har varit väldigt mycket gladare under detta år i jämförelse med år 2011. Med tanke på att pappa var tvungen att ta bort en av våra hundar då. Så det tyngde mej väldigt mycket under det året. 


Hur tillbringade du julen?
Jag tillbringade den med farmor och farfar, och familjen såklart. Men denna jul kändes väldigt tom i jämförelse med dom vi har firat tidigare år! 


Favoritprogram på TV?
Jag som aldrig tittar på tv har faktiskt ett favorit program. Vakna med the Voice! Finns inget bättre än att sitta och kolla på det på morgonen när man äter sin frukost och sminkar sej!


Favorit serie?
Jag har inte en favoritserie, utan jag har flera stycken. Bland annat Sons of Anarchy, The Vampire Diaries, 90210, The Secret Life Of The American Teenager, Glee. Men finns självklart många andra som jag gillar också men just dessa följer jag och tittar på vartenda avsnitt, och inte bara en gång!


Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag har hatat en och samma person i flera års tid och jag hatar honom fortfarande, så ja, det gör jag!


Bästa boken du läste i år?
Hunger Spelen, som även är den ända..


Något du önskade dig och fick?
En telefon (ingen avancerad), pengar, ett eget rum och självklart en massa andra saker också!


Något du önskade dig men inte fick?
Biljetter till One Directions konsert nu i vår.


Årets bästa film?
Taken 2, The Expandabes 2 och Hit and Run.


 Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Tillbringade den hemma med familjen som vanligt! Vi åt tårta öppnade paket, och sedan så for jag ut på byn med kompisar.


 Finns det någonting som skulle ha gjort ditt år ännu bättre?
Om jag hade lärt känna alla underbara vänner året tidigare så att vi hade kunnat spendera mer tid tillsammans!


Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Jag skulle inte kunna beskriva den. Den är liksom "jag"!


Vad fick dig att må bra?
Alla underbara vänner som har funnits runtomkring mej genom årets gång!♥

HIT & RUNHit and Run är en komedi om ett ungt par (Kristen Bell och Dax Shepard) som riskerar allt när de lämnar sitt småstadsliv och påbörjar en road trip som kan leda dem mot deras livs chans. Deras snabba road trip växer tafatt komplicerad och lustig när de jagas av en vän från förr (Bradley Cooper), en federal Marshal (Tom Arnold) och ett band av misslyckanden.I'll be stuck in the moment with you ~

Godmorgon alla fina! ♥

Idag är en ny dag med nya möjligheter! Dock så är det omkring -20 till -25 grader ute och solen skiner så man vill bara gå ut! Hade Michael på besök nyss, han hade dragit på sej sin keps som vanligt men det gilliga över det var att han hade tagit på sej sin mössa över också. Haha ♥

Så blir en innesittardag idag som vi kallar det uppe i Norrland. :) Så nu sätter jag mej vid min dator och myser ner mej framför en bra film. En bra film och en sallad till frukost, det låter som en toppen idé enligt mej!

Puss och kram ♥